Leo Co, Ortadoğu pazarına göz dikti

10:08 - 21.12.2022, Çarşamba

Leo Co CEO’su Serkan Koçak, bulut bilişim alanında uçtan uca veri merkezi yönetimi yazılımı (sanallaştırma, yedekleme, ağ yönetimi vb...) ile ilgili  "Leo Cloud Orchestrator” ürünlerini Maestro Global Teknoloji ile yaptıkları iş birliği ile Orta Doğu’da pazarlamaya başladıklarını söyledi.

Leo Co CEO'su Serkan Koçak, bulut bilişim alanında uçtan uca veri merkezi yönetimi yazılımı (sanallaştırma, yedekleme, ağ yönetimi vb...) ile ilgili "Leo Cloud Orchestrator" ürünlerini Maestro Global Teknoloji ile yaptıkları iş birliği ile Orta Doğu'da pazarlamaya başladıklarını söyledi.

Serkan Koçak, ülkemizde veri merkezi yönetimi alanında yabancı yazılımın daha çok tercih edilmesine rağmen Türkiye'deki yatırımlarına da devam edeceklerini ve bu alışkanlıkları kırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

MAESTRO GLOBAL TEKNOLOJİ İLE İŞ BİRLİĞİ

Maestro Global Teknoloji, Ortadoğu ve Türkiye başta olmak üzere alan güvenliği, endüstri 4.0, akıllı şehirler, akıllı ulaşım sistemlerinde hali hazırda devam eden projelerde yer alıyor.

Firma kurucu ortağı Cemalettin Akgül, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Türkiye'de önemli proptech, IoT, metaverse yenilikci teknoloji girişimlerinde hem yatırımcı hemde yönetim seviyesinde çeşitli işbirlikleri yaparak önemli tecrübe kazandıklarını söyledi.

Maestro Global Teknoloji, uzun yıllara dayanan tecrübe ve network'ü ile Ortadoğu'da özellikle Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde Leo Co'nun veri merkezi yönetimi ürünleri ile stratejik partner anlaşmasına imza atarak bölgede güç birliği yaptı.

"HEDEFLERİMİZ BÜYÜK"

Özellikle Leo Co'nun sahip olduğu veri merkezi otomasyonu ve sanallaştırma altyapısı ile ilgili Türkiye yazılım ithalatı yapar konumda. Türkiye'de yerli yazılım kullanım oranlarının bu alanda çok düşük olduğunu belirten Akgül, "Firmalar ve kurumlar bu alanda alışkanlıklarından vazgeçmekte zorlanıyorlar. Halbuki sadece orta ölçekli yerli bir firma veya devlet kurumunun, veri merkezi yönetimi için satın aldığı yabancı yazılımlar yerine Leo Co'yu tercih etmesi durumunda firma veya devlet kurumları yıllık 10 milyon TL tasarruf sağlayabilir. Firma sayısını artırdığımızda yazılım ithalat rakamlarının ciddi anlamda düşeceğini hesaplamak zor olmasa gerek" dedi.

"Hayallerimizi gerçekleştiren Leo Cloud Orchestrator, kendini gerçekleştirirken becerilerini katlamaya devam edecek" diyen Akgül, Leo Cloud Orchestrator ile hedeflerinin büyük olduğunu vurguladı. Türkiye'nin oyun sektörü hariç 1 milyar dolarlık yazılım ihracatı yaptığını ve bu rakamların özellikle global kriz ortamında çok düşük olduğunu belirten Akgül, tüm dünyada artık alternatif çözümlere bakıldığını ve yerli yazılım firmaların bunu avantaja çevirmesi gerektiğini söyledi.

BİZE ULAŞIN