Turkcell Dijital İş Servisleri'nin gelirleri 2,3 milyar TL'ye ulaştı

01:32 - 23.03.2022, Çarşamba

Turkcell Dijital İş Servisleri, gelirlerini 3 yılda yüzde 29 artışla 2,3 milyar TL’ye yükseltti.

Turkcell Dijital İş Servisleri, gelirlerini 3 yılda yüzde 29 artışla 2,3 milyar TL'ye yükselttiğini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell Dijital İş Servisleri'nin kuruluşundan bu yana geçen 3 yılın değerlendirildiği toplantı, Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Turkcell'in kurumlara tek noktadan uçtan uca teknolojik çözümler sunduğu Dijital İş Servisleri şirketi, başarıyla geçen üç yılın ardından bilgi teknolojileri hizmet pazarının lideri konumuna yükseldi. ABD merkezli pazar araştırmaları şirketi IDC tarafından her yıl düzenli olarak açıklanan sektör değerlendirmesi raporuna göre, Turkcell Dijital İş Servisleri şirketi, 2020 yılında gerçekleştirdiği başarılı performansıyla bilgi teknolojileri hizmet pazarında birinciliği elde etti.

Bugüne kadar 4,5 milyar TL kontrat değerine sahip 7 binden fazla projeye imza atan Turkcell Dijital İş Servisleri'nin gelirleri ise yüzde 29 artarak 2,3 milyar TL'ye ulaştı.

Türkiye'deki kamu kurumlarının dijitalleşme yolculuğunda stratejik çözüm ortağı olarak toplumsal faydayı da gözeten Turkcell Dijital İş Servisleri, bu alanda birçok projeye de destek oldu.

Orman yangınlarına karşı akıllı sektör çözümleri ve salgın hastaneleriyle birçok farklı sektörde çözüm oluşturan Turkcell Dijital İş Servisleri, savunma sektöründen ulaştırmaya, eğitimden enerjiye birçok alanda kamu kurum ve kuruluşlarının dijital dönüşüm yolculuğunda 100'den fazla kamu projesini hayata geçirdi.

"1.500'DEN FAZLA ŞİRKETİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNE KATKI SAĞLADIK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, tüm sektörlere hitap eden uçtan uca çözümlerle Dijital Türkiye için emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini belirtti.

2018 yılının sonunda kurdukları Dijital İş Servisleri şirketi ile bugüne kadar 1.500'den fazla şirketin dijital dönüşümüne katkı sağladıklarını kaydeden Özata, şöyle devam etti:

"Güçlü iletişim altyapımız sayesinde üstün telekom hizmetlerimizin yanı sıra veri merkezi ve bulut çözümleri, siber güvenlik, sistem entegrasyon ve yönetilen hizmetler, iş uygulamaları ve yeni nesil teknolojiler alanında çözümler sunuyoruz. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz 7 binden fazla projemizin yaklaşık yüzde 22'si uçtan uca yönettiğimiz sistem entegrasyon projelerinden oluşuyor. Öte yandan sağlık sektöründe devreye aldığımız dev projelerimizden olan 7 şehir hastanesi ve 2 acil durum hastanesi açılışıyla bu alanda lider şirket haline geldik. Bununla birlikte ülkemizi dünyanın önde gelen veri ve bulut teknolojileri üssü haline getirme hedefimiz doğrultusunda yaptığımız 2,5 milyar TL'yi aşan yatırımla yerli veriye sahip çıkıyoruz. Veri merkezlerimizde 2 bin 500'den fazla kurumsal müşterimize hizmet sunarken, siber güvenlik alanında ise alanında uzman 150'yi aşkın çalışanımızla 7/24 güvenliklerini sağlıyoruz."

Dünya çapında yaşanan dijital dönüşümün Türkiye'deki öncüsü olduklarını kaydeden Özata, dijital ürün ve hizmetlerin, bugünün dünyasında rekabetçi konumunu sağlamlaştırmayı hedefleyen kurumların tüm operasyonlarında artık zorunluluk haline geldiğini vurguladı.

Özata, "Türkiye'nin dijital gücünün potansiyeline inanan bir şirket olarak, Türkiye'nin dijital ekonomisine katkı sağlıyor, sağlıktan endüstriye, finanstan perakendeye kadar geniş bir alanda dijital dönüşüm projelerini hayata geçiriyoruz. Bir yandan da toplumsal faydayı gözeterek değer yaratan işlere imza atıyoruz. Türkiye bilgi teknolojileri hizmet pazarında elde ettiğimiz liderlikten güç alarak önümüzdeki dönemde yurt dışına yönelerek dijital çözüm ihracatında da öncü şirket olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

BİZE ULAŞIN