Video alışveriş platformu ClickMeLive’a 4,4 milyon dolar yatırım
Canlı yayında ürün tanıtımlarını izlerken alışveriş yapabilme imkânı sunan video alışveriş uygulaması ClickMeLive, 4,4 milyon dolar tohum yatırımı aldı.
Canlı yayında ürün tanıtımlarını izlerken alışveriş yapabilme imkânı sunan video alışveriş uygulaması ClickMeLive, 4,4 milyon dolar tohum yatırımı aldı. ClickMeLive'ın yatırımcıları arasında SGN Family Office, Yıldız Ventures'ın yanı sıra Codeway Studios Kurucusu Anıl Şimşek, Platform XIT Kurucuları Deniz Güven ve Tarkan Ersubaşı, Dr. Nuri Demirdöven ve Çetin Amato bulunuyor.
Geçen yılın haziran ayında kurulan ve Türkiye'de online alışverişi eğlenceli video içerikleriyle zenginleştirip, canlı yayın esnasında alışveriş imkânı sunan video alışveriş platformu ClickMeLive, henüz ilk yılını geride bırakmadan 2021 yılının en büyük tohum yatırımlarından birine imza attığını duyurdu.
SGN Family Office, Yıldız Ventures'ın yanı sıra Codeway Studios Kurucusu Anıl Şimşek, Platform XIT Kurucuları Deniz Güven ve Tarkan Ersubaşı, Dr. Nuri Demirdöven ve Çetin Amato'nun aralarında bulunduğu yatırımcılardan 4,4 milyon dolar tohum yatırımı alan ClickMeLive, aldığı bu yatırımla uygulamayı geliştirmeyi ve yeni nesil alışverişin DNA'sını çözerek Türkiye'de büyümeyi; orta vadede ise Avrupa ve ABD'ye eş zamanlı açılmayı hedefliyor.
ÇİN'DE PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ YARIM TRİLYON DOLARA KOŞUYOR
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ClickMeLive CEO'su Kurt Onur, kullanıcılara yeni bir alışveriş deneyimi sunan uygulamanın e-ticaret dünyasının yeni trendi olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Pandemiyle birlikte dijital dönüşüm hızlanırken, tüketici beklentileri de ciddi ölçüde değişti. Özellikle Z kuşağının video içerik destekli alışveriş tecrübesiyle bu yöndekitalepleri giderek artarken, dünya genelinde Asya başta olmak üzere pek çok ülkede online alışveriş deneyimini eğlenceli videolarla destekleyen ve böylelikle eğlenceyi anında satın alma ile harmanlayan uygulamalara yatırımlar artıyor. Yapılan araştırmalara göre canlı yayın üzerinden online alışveriş pazarının değeri Çin'de 2017-2020 yılları arasında ciddi bir artış gösterdi ve söz konusu dönemde yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) 4 kat arttı. Çin'de 2017 yılında 3 milyar dolar olan pazar büyüklüğünün 2020 yılında 171 milyar dolara ulaştığı tahmin edilirken, pazarın değerinin 2022 yılında 423 milyar dolara ulaşması bekleniyor."
ÜRÜNÜN SATIŞA DÖNÜŞME ORANI YÜZDE 1'DEN YÜZDE 20'LERE ÇIKIYOR
Araştırma şirketi McKinsey'nin yaptığı analize göre Çin'deki büyüme ve ABD pazarındaki hareketlilik referans alındığında kullanıcıların video izlerken alışveriş yapmasına olanak sağlamanın yanında canlı sohbet ve yenilikçi etkileşim özellikleriyle izleyicinin katılımını da destekleyen video alışveriş uygulamaları üzerinden satışların 2026 yılına kadar tüm e-ticaretin yüzde 10 ila 20'sini oluşturabileceğine dikkat çeken Kurt Onur, "Standart e-ticaret sitelerinde görüntülenen bir ürünün satışa dönüşme oranı yüzde 1 ila 1,5 arasındayken, video alışveriş uygulamalarında izlenen bir ürünün satışa dönüşme oranı yüzde 20 seviyelerine kadar çıkabiliyor. Tüm bu araştırmalar, oranlar ve sayılar kullanıcılarına değer yaratma noktasında markalara yeni bir kanal sunan video alışveriş trendinin potansiyelini gözler önüne seriyor." dedi.
"TÜRKİYE'DE ve YURT DIŞINDA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ"
ClickMeLive olarak kendilerinin de bu yeni nesil alışveriş deneyiminin Türkiye'deki öncülerinden olduklarını vurgulayan Kurt Onur, sözlerine şöyle devam etti:
"2021 yılının Haziran ayından bu yana canlı yayınlar, kısa videolar, hikayeler ve reklam filmleriyle iş ortaklarımızın ürünlerini doğrudan satmasına aracılık ediyoruz. Kullanıcı sayımız hızla artmaya devam ederken, Türkiye'nin değerli markalarından da yoğun ilgi görüyoruz. Henüz ilk yılımızı geride bırakmadan Türkiye girişimcilik ekosisteminin öncü kurumlarından ve deneyimli yatırımcılarından aldığımız yatırım için mutluyuz ve gururluyuz. Aldığımız bu yatırımla uygulamamızı daha da geliştirip, yeni nesil alışverişin DNA'sını çözmenin yanı sıra önce Türkiye'de büyümeyi ve orta vadede Avrupa ve ABD'ye açılmayı hedefliyoruz. Orta ve uzun vadede hedefimiz Türkiye'de pazar payımızı yüzde 20'ye taşımak."