Eşitlikçi ve güven ortamı içinde

01:42 - 28.03.2025, Cuma

Çalışanları için eşitlikçi ve güven ortamı yaratan ve onların kariyer gelişimini destekleyen McDonald’s Türkiye, kurum kültürü başarısını ‘’great place to work’’ sertifikasıyla taçlandırdı. Güçlü bir takım ruhu yaratan McDonald’s Türkiye, toplumsal kalkınmayı destekleyen bir modelle hareket ediyor.

Türkiye'de ilk restoranını 1986'da açan McDonald's Türkiye bugün 278 restoranı ve 8 binden fazla çalışanıyla hizmet veriyor ve sunduğu ürün ve hizmetlerin yüzde 98'ini Türkiye'de üretim yapan tedarikçilerden temin ediyor. Çalışanlarının kariyer gelişimini ve mutluluğunu da des tekleyen McDonald's Türkiye, ''BrandZ 2024 En Değerli 100 Küresel Marka'' çalışmasına göre dünyanın en değerli 5. markası olan ve teknoloji şirketleriyle birlikte ilk 5'te yer alan tek yeme-içme firması. Kurum kültürü başarısını yeni bir ödülle taçlandıran McDonald's Türkiye, Great Place to Work Türkiye tarafından verilen "Great Place to Work" sertifikasını almaya hak kazandı.

Konuyu değerlendiren McDonald's Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Tuğçe Altınsoy, "Samimi, eşitlikçi ve kapsayıcı yönetim yaklaşımımız hem çalışan memnuniyetine hem de iş sonuçlarımıza olumlu yansıyor" dedi. Toplam 8 bin çalışana ulaşan McDonald's Türkiye, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) araştırmasına göre 2024 yılı itibarıyla yüzde 48,9 kadın çalışan oranıyla yiyecek-içecek sektörü ortalamasının üzerine çıktı. Çalışan deneyimleriyle şekillenen ve küresel standartlarda yapılan değerlendirmeler sonucunda verilen prestijli sertifika, McDonald's Türkiye'nin çalışan mutluluğu, iş yerindeki eşitlikçi ve güven ortamı alanlarındaki başarısını ortaya koydu. McDonald's Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Tuğçe Altınsoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımızın kariyer gelişimi ve mutluluğu kurum kültürümüzün kalbinde yer alıyor. Kazandığımız sertifika, güven temelli ve sürekli gelişime dayalı yapımızı bir kez daha tescillemiş oldu. Hızla büyüyen yapımız içinde tüm çalışanlarımıza eşit fırsatlar sunmaya, şeffaf ve açık iletişimi iş yapış şeklimizin temeli hâline getirmeye önem veriyoruz. Sahip olduğumuz bu kültür, iş tatminini ve güven duygusunu daha da artırıyor" ifadelerini kullandı.

Güçlü bir takım ruhu coşkusuyla

Çalışanlarını odağına alan McDonald's Türkiye, güçlü bir takım ruhunu yaratmaya önem veriyor. McDonald's Türkiye'de kademesi ne olursa olsun herkesin işe başladığında ilk bir hafta boyunca restoranda eğitim aldığını anlatan Altınsoy bu sayede güçlü bir takım ruhu oluşturduklarını ifade etti. Takım ruhunun ve sürekli gelişim imkanlarının çalışan memnuniyetini artırdığını belirten Altınsoy, "Çalışanlarımız bizim en önemli değerimiz. Sürekli gelişim fırsatı için kurduğumuz McDonald's Türkiye Eğitim Akademisi'nde operasyondan yöneticiliğe kadar uzanan her kademe için çalışanlarımıza farklı eğitim imkanları sunuyoruz" dedi.

McDonald's Türkiye'nin çalışan odaklı yaklaşımı, kadın istihdamındaki performansıyla da dikkat çekiyor. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) araştırmasına göre, yiyecek ve içecek sektöründe kadın çalışan oranı yüzde 38,6 iken McDonald's Türkiye, 2024 yılı itibarıyla yüzde 48,9 kadın çalışan oranıyla sektör ortalamasının üzerine çıktı. Türkiye genelinde üst ve orta düzey yönetici pozisyonlarındaki kadın oranı yüzde 19,6 iken McDonald's Türkiye'de ise bu oran yüzde 40,3'e ulaştı. Bu başarının önemine değinen Altınsoy, "8 bin çalışana ulaşan şirketimiz, özellikle gençleri ve kadın çalışanları işe almayı önceliklendirerek toplumsal kalkınmayı destekleyen bir yönetim modeli uyguluyor. Bağımsız araştırma raporunun da ortaya koyduğu üzere, McDonald's Türkiye olarak kadın istihdamını artırdıkça şirketimizin büyümesi de hızlanıyor. Bu da, kadın çalışanların ekonomiye katılmasının şirketlerin başarısı üzerindeki etkisine dair önemli bir gösterge" dedi.

BİZE ULAŞIN