Tofaş, 1 milyonuncu Egea’yı banttan indirdi
Tofaş’ın 1,2 milyar dolar yatırımla dünya pazarlarına sunduğu Fiat Egea Ailesinin 1 milyonuncu otomobili banttan indi.
Tofaş Fabrikası'ndaki üretim bandından inen 1 milyonuncu Egea, hibrit motor seçenekli bir Cross oldu.
Tofaş'tan yapılan açıklamaya göre, Stellantis'in önde gelen üretim ve AR-GE merkezlerinden olan Tofaş'ın 1,2 milyar dolar yatırımla dünya pazarlarına sunduğu Fiat Egea Ailesinin 1 milyonuncu otomobili üretildi. Tofaş Fabrikası'ndan banttan inen 1 milyonuncu Fiat Egea, "Cross Hybrid" oldu.
Tofaş'ta üretilen toplam araç sayısı da 6,8 milyonu aştı. Bursa'da geliştirilip üretilerek dünyanın pek çok farklı noktasına ihraç edilen Fiat Egea, Türkiye'deki rekor satışının yanı sıra 590 bin adetlik ihracat performansıyla da Türkiye'nin otomotiv ihracatına çok önemli bir katkı sağlıyor.
Son 6 yıldır "Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Otomobili" olan ve 2021'de pazara sunulan dördüncü gövde tipi "Cross" ile Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçilen Egea, 2022 yılının mart ayından itibaren Sedan, Hatchback, Cross ve Cross Wagon gövde tiplerinde yeni nesil hibrit motor seçeneğiyle Fiat showroomlarındaki yerini almıştı.
"ÜRETTİĞİMİZ 1 MİLYONUNCU EGEA İLE TOFAŞ'TA ÜRETİLEN TOPLAM ARAÇ SAYISI DA 6 MİLYON 800 BİNİ AŞTI"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, Fiat'ın 2019 yılından bu yana Türkiye toplam otomotiv pazarının lideri olduğunu, Egea modelinin bu başarıda önemli katkısı bulunduğunu belirterek, Tofaş'ın üretim ve AR-GE gücünü yansıtan Egea'nın, pazara sunulduğu günden itibaren, tam 6 yıldır "Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Otomobili" olduğunu ve başarısını bu yıl Egea ailesine katılan yeni üyeler ve hibrit motorlu versiyonlarıyla perçinlediğini aktardı.
Eroldu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Egea, Türk otomotiv sanayisi için bir kilometre taşı, tamamen Türk müşterisinin ihtiyaç ve beklentilerine göre şekillendi ve geliştirildi. Farklı müşteri ihtiyaçlarına yönelik gövde seçenekleri, sınıfının en üst seviyesinde sürüş özellikleri ve sınıfında bulunmayan bağlanırlık teknolojileri ile tüketici tercihinde ilk sıraya yerleşti. Egea'yı hayal ederken ve tasarlarken amaçladığımız gibi tasarım ve teknolojinin ayrıcalıklarına geniş kitlelerin ulaşabileceğini ispatladı. Müşterinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere ürün yelpazesinin sürekli büyümesi Egea'nın başarısında önemli rol oynadı.
Ürettiğimiz 1 milyonuncu Egea ile Tofaş'ta üretilen toplam araç sayısı da 6 milyon 800 bini aştı. Egea'nın ürün geliştirme sürecinde kavram aşamasından sonuna kadar proje sorumluluğunu Tofaş AR-GE Merkezi üstlendi. Egea, kavram tasarımından ürünün geliştirilmesine ve pazara sunulmasına kadarki tüm süreçlerde, Tofaş imzasını taşıyan bir proje olarak yalnızca şirket tarihimizde değil, Türk otomotiv sanayiinde de özel bir yere sahip."
"ÜLKEMİZİN AR-GE BİRİKİMİNE KATKI SAĞLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"
Cengiz Eroldu, Egea'nın başarısında Tofaş AR-GE'nin de önemli bir rol oynağına değinerek, "AR-GE merkezimiz, geniş kapsamlı ürün mühendisliği birikimi, yeni ürün geliştirme ve test yeteneğiyle Stellantis Grubu içinde ürün projelerinin tüm sorumluluğunu üstlenen önemli AR-GE merkezlerinden." ifadelerini kullandı.
Üretimini gerçekleştirdikleri ürünlerin yanı sıra Stellantis'in farklı küresel ürün projelerinin proje sorumluluğu üstlenebildiklerini aktaran Eroldu, "2021 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın düzenlediği AR-GE ve Tasarım Merkezleri Ödülleri kapsamında Türkiye'nin en iyi otomotiv AR-GE merkezi seçildik, Turkishtime tarafından hazırlanan 'AR-GE 250, Türkiye'nin En Çok AR-GE Harcaması Yapan Şirketler' araştırması kapsamında genel sıralamada ilk 3 firma arasında yer aldık. Tofaş AR-GE'nin ulaştığı düzeyden, ülkemizin AR-GE birikimine katkı sağlamaktan ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.