Uzman Posta evrensel platform olmayı hedefliyor
Uzman Posta CEO’su Gökalp Çakıcı, “Hizmetlerimizi yurtdışı pazarlara da götürerek evrensel bir platform olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Elektronik posta güvenliği ve hosting konusunda faaliyet gösteren ve Türkiye'nin bu alandaki tek yerel platformu olma özelliğini taşıyan ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin Milli İletişim Platformu (MiP) projesine de akredite olan Uzman Posta, evrensel bir platform olmayı hedeflediğini duyurdu.
Yapılan açıklamaya göre, kurulduğu günden bu yana müşterilerine güncel ve uygulaması kolay çözümler sunan ve internet dünyası ile ilgili ürünlerin dağıtımı ve bunların hizmete dönüştürülerek tüketilmesi konusunda çaba gösteren Pusula İletişim, 1996 yılından bu yana bilişim teknolojileri ile ilgili hizmetler veren bir şirket.
İnternet hizmetleri alanında, özellikle de elektronik posta ve güvenliğinin sağlanması konusunda faaliyetlerini sürdüren şirket, teknoloji ürünleri dağıtım pazarında 3 bin 500 bayiye ulaşmış bulunuyor. Pusula İletişim; Superonline (Turkcell), E-kolay (Doğan Gurubu), Veezy ve Dexar (Vestel), Turk.Net ve DorukNet gibi Türkiye'nin en büyük servis sağlayıcılarının internet erişim ürünlerinin işletmesini ve son kullanıcılara ulaştırılmasını sağlıyor.
Öte yandan işletmelerin kurumsal ihtiyaçları için aynı servis sağlayıcılar ile 2000 ive gelişen servis veren şirket, 2006 yılında radikal bir kararla, e-posta hizmetlerini Türkiye'de üretme yoluna adım atmış durumda. Elektronik posta güvenliği ve hosting konusunda sistem ve yazılım üretmeye başlayan şirket, sadece üç yıllık bir dönem içinde kendi platformunu devreye alarak ''Uzman Posta'' markasıyla hizmet veriyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Uzman Posta CEO'su Gökalp Çakıcı, 2009 yılından bugüne kadar her geçen gün hizmetlerini geliştiklerini belirterek, "Ülkemizin en büyük telekom operatörlerinden biri olan Turkcell ile 2016, Türk Telekom ile de 2022 yılından bu yana çalışıyoruz. Bu şirketler e-posta hizmetleri konusunda iş ortağı olarak Uzman Posta'yı seçtiler ve hizmetlerinde Uzman Posta'ya ait yazılım alt yapılarını kullanıyorlar'' diye konuştu.
Milli İletişim Platformu'na akredite oldu
Türkiye'nin resmi posta taşıyıcısı olan PTT de dijital dönüşümünde çok önemli bir adım olan ''elektronik tebligat'' ortamının üretilmesi konusunda Uzman Posta altyapısını tercih ediyor. Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi'nin (UETS) oluşturulması konusunda PTT ile işbirliği yaptıklarından bahseden Çakıcı, "Milyonlarca tebligatın taşınmasını sağlayan sistemi hem geliştirip hem de işletmeye devam ediyoruz, PTT ile çok büyük bir projede 5 yıldır ortaklığımızı sürdürüyoruz" dedi.
Açık kaynak kodlu yazılımları yerel imkanlar ile geliştirmeye devam eden Uzman Posta platformu, kamunun açık kaynak kodlu ve yerel yazılımları tercih etmesi ile kamu tarafından yakından izlenen ve tercih edilen bir şirket olmaya da devam ediyor.
Milli Savunma Bakanlığında da üç yıldır e-posta güvenlik ürünlerinin kullanıldığını belirten Çakıcı, ''İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD da, Uzman Posta platformunun tümünü dört yıldır kullanıyor. Ülkemizin dijital dönüşümünden sorumlu olan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, elektronik posta yazılımı olarak Uzman Posta'yı değerlemeye almış ve kamu kurumlarının kullanımı için yaptığı Milli İletişim Platformu (MiP) projesine ürünü akredite ederek hem e-posta güvenliği yazılımı hem de e-posta platformu olarak tercih etmiştir'' açıklamasında bulundu.
Belediyelere de hizmet veriyor
E-posta her ölçekte şirketin ihtiyacı olduğu için Uzman Posta hizmetlerine olan talebin de her geçen gün arttığını ve bu yüzden Uzman Posta'nın az kullanıcısı olan şirketlerden binlerce kullanıcısı olan yapılara kadar e-posta bulutu üzerinde hizmetler verdiğini söyleyen Çakıcı, "Sadece şirketlere değil, yerel ve merkezi kamu kurumlarına da hizmet veriyoruz. Bayileri vasıtası ile çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerle de çalışıyoruz. Hastaneler, nakliye şirketleri, savunma sanayi şirketleri, organizasyon firmaları ve sağlık sektörü şirketleri ile yoğun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca birçok belediye ve organize sanayi yönetiminin de hizmet sağlayıcısıyız" ifadelerini kullandı.
Yurt dışına açılmayı hedefliyor
Yakın dönemde e-posta pazarlama ve e-posta güvenliği konusunda da yatırımlar yapmaya başlayan Uzman Posta, dijital pazarlama konusunda da önemli bir dikey olan toplu mail ve işlemsel posta hizmetlerinin yenilenmiş güncel versiyonlarını hazırlamaya başlamış durumda. E-posta güvenliği konusunda çalışmalarını derinleştirdiklerini ve kendine ait e-posta sunucusu olan kurumlara güvenlik hizmeti sağladıklarını dile getiren Çakıcı, ''Uzman Posta Mail Gateway'' ürününü pazara sunduk ve geliştirmeye devam ediyoruz. Bu ürünler ile daha fazla işletmeye ulaşacak olan şirketimiz, Türkiye'nin tek yerel platform ve hizmet üreticisi olmak konusundaki unvanını korumayı, kullanıcı sayısını milyon seviyesine getirmeyi ve hizmetlerini yurt dışı pazarlara götürmek için evrensel bir platform olmayı hedefliyor" diye konuştu.
E-posta şirketlerinin birinci tercihi
Güncel mesajlaşma platformlarının popülaritesine rağmen elektronik posta, hala şirketlerin iş yaparken birinci tercihi. Bunun sebebi şirketlerin kurumsal hafızalarında kalıcı olarak yer tutan bir veri çeşidi olması ve iş yapış modellerinin içine işlemiş olması. Dünya genelinde artmaya devam eden e-posta trafiği de, bunun en önemli göstergesi. Fakat artan e-posta trafiği, güvenlik konusunda daha büyük bir atak yüzeyi oluşturacağı için bu noktadan gelecek tehditlerden korunmak için güvenliğe daha fazla yatırım yapılması gerekiyor.
Bu noktada, Uzman Posta olarak elektronik posta güvenliği ürünlerine daha fazla yatırım yaparak pazardaki yerlerini sağlamlaştırmayı ve daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilmeyi planladıklarını söyleyen Çakıcı, büyümenin kaçınılmaz olduğunu, siber güvenlik pazarında e-posta güvenliği konusunda ülkemizde uçtan uca çözüm sunan tek platform olarak pazar paylarını büyütmeyi planladıklarını ifade etti.