Mobilya Sektör Buluşmaları'nın 4. durağı Gaziantep oldu

05:17 - 20.06.2023, Salı

MOYSAD tarafından düzenlenen sektör buluşmalarının dördüncü durağı bu kez Gaziantep oldu.

Türkiye'nin en önemli mobilya ve yatak markalarının tek çatı altında toplandığı Mobilya ve Yatak Sanayicileri Derneği (MOYSAD) tarafından düzenlenen sektör buluşmalarının dördüncüsü bu kez Gaziantep'te düzenlendi. "Mobilya Sektörünün Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar" başlığı ile gerçekleşen ve sektörün önemli temsilcilerini bir araya getiren buluşmada mobilya sektörünün geleceği masaya yatırıldı.

Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Derneği Başkanı Ramazan Yılmaz, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.

"Mobilya sektörünü paydaşlarıyla konuşuyoruz"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MOYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan; sektörde faaliyet gösteren kurumsal markalar olarak, yeni bir vizyon ve misyon etrafında yapılandıklarını söyleyerek şunları belirtti:

"Bugün burada Mobilya Sektör Buluşmaları'nın dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak bu buluşmaları çok önemsiyoruz ve bunlara devam edeceğiz. Bu etkinliklerde sektörün bütün sorunlarını paydaşları ile konuşuyoruz. Geçmişte bu tür toplantılardan çıkan KDV indirimi, istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması gibi talepleri hükümet yetkilileri ile paylaşarak önemli sonuçlar aldık. Kalifiye eleman sorununun devam etmekte olduğunu görüyoruz ve o konuda da çalışmalar yapıyoruz. Öte yandan sektördeki birliğimiz artırmak ve sivil toplum çalışmalarımızı tüm ülke çapına yaymak için tüm şehirlerimizde dernekleşme yoluna gidiyoruz. Şu ana kadar 40'ın üzerinden derneğimiz ve Marmara, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu olmak üzere 4 Federasyonumuz resmi olarak kuruldu. Son olarak da sektörün en üst çatı organı olacak olan Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu'nu kurmak için başvuruda bulunduk. Bütün bu çalışmalar sonunda sektörümüz çok daha güçlü bir temsil kabiliyetine sahip olacaktır. Hedefimiz sektörümüzü dünya sıralamasında ilk 5 ülke içine sokabilmektir."

"Gaziantep'te mobilya sektörünü güçlendireceğiz"

Yine açılışta konuşan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım da Oda olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ötürü çok mutlu olduklarını belirterek mobilya sektörünün Gaziantep'te çok daha iyi yerlerde olması adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Yıldırım ayrıca mobilya sektöründeki tüm süreçlerin deprem bilinciyle yeniden yapılanması gerektiğine inandıklarını söyleyerek sektöre bu konuda bir çağrı yapmak istediklerini belirtti.

"Gaziantep bir rol model"

Açılış konuşmalarının ardından ünlü sunucu Seda Akbay'ın moderatörlüğünde başlayan panelde konuşan Armis Yatak ve Artemis Halı Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, Gaziantepli bir aile olarak yatırımlarının birçoğunu burada yaptıklarını belirterek şehrin sanayisinin gücüne inandıklarını söyledi. Batallı ayrıca Gaziantep sanayisinin kültüründe bir birliktelik ruhunun olduğunu ve Gaziantep'in bir rol model olarak sesini duyurabilen bir şehir olduğunu belirtti. Markalaşmanın önemi de değinen Batallı yerli firmaların dünya ila rekabet edebilecek potansiyele rahatlıkla sahip olduğunu sözlerine ekledi.

"Geleceğin adımlarını şimdiden atmak lazım"

Diğer konuşmacı olan Ortak Akıl Danışmanlık şirketinin kurucusu Yönetim Danışmanı Dr. Yılmaz Sönmez de geleceğin iş dünyası dinamiklerinin çok farklı olacağını ve şirketlerin buna şimdiden hazırlanması gerektiğini söyledi. Şirketlerin Pandemi gibi yeni bir krize ne kadar hazırlıklı olduklarını ölçebilmeleri için mutlaka bir Acil Eylem Planı'na sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Yılmaz, son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerden ötürü şirketlerin kırılgan hale gelebileceklerini söyleyerek özellikle mali disiplinin sağlanması hususunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

"Geleneksel işleri geliştirmeliyiz"

Panelde son olarak konuşan Strong Bosses Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Arzu Aydın da 2011 yılından beri dijitalleşmeyi konuştuklarını belirterek özellikle KOBİ niteliğindeki firmaların en önemli sorunlarının dijitalleşme olduğunu söyledi. Aydın çok genç bir nüfusa sahip olduğumuzu ve son dönemde gençlerin daha çok teknoloji odaklı işlere ilgi gösterdiğinin altını çizen Aydın, gençlere geleneksek işlerin ne kadar kıymetli olduğunu göstermemiz lazım diye konuştu.

Etkinlik konuşmacılara plaket sunumuyla sona erdi.

BİZE ULAŞIN