Mono Steel’den ilk çeyrekte 13 milyon euroluk ihracat
Sakarya’da çelik üretimi yapan Mono Steel, 2022 yılının ilk çeyreğinde 13 milyon euroluk ihracat rakamına ulaştığını duyurdu.
Sakarya'da çelik üretimi yapan Mono Steel'in, 2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'deki tesislerinden yaptığı ihracat rakamı 13 milyon euroyu buldu.
Yapılan açıklamaya göre firma, Amerika, İngiltere, Avustralya, Avrupa ve Afrika'da faaliyetlerini sürdürerek 5 kıtada 70'den fazla ülkeye ihracat yapıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Mono Steel'in CEO'su ve kurucu ortağı Mustafa Toprakçeken, hedef büyüterek yatırımlara devam edeceklerini belirterek, "Bir Türk markası olarak, yurt dışında birçok projede yer alıyoruz. Bu bizim için gurur kaynağı. Her geçen gün daha çok ülkeye ihracat yapıyoruz, yeni anlaşmalar ve iş birliklerine imza atıyoruz" dedi.
"HER GEÇEN GÜN DAHA ÇOK ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"
Dünyanın 5 kıtasına ihracat yapan, mega projeleri haricinde 70'den fazla ülkede proje iş birliklerine devam eden Toprakçeken, "Bir Türk markası olarak, yurt dışında birçok projede yer alıyoruz. Bu bizim için gurur kaynağı bir Türk markasının ne kadar iyi ve kaliteli işler yapabileceğini tüm dünyaya gösterebildiğimiz için de mutluyuz. Her geçen gün daha çok ülkeye ihracat yapıyoruz, yeni anlaşmalar ve iş birliklerine imza atıyoruz. Dünyada yaşanabilen 6 kıtanın 5'inde Mono Steel imzası taşıyan projeler yer alıyor diyebiliriz. Tüm üretimlerimiz, bu yılın başında aldığımız karar doğrultusunda sadece Türkiye'deki fabrikalarımızdan çıkıyor. Bu sayede Türk ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Ekonomimiz güçlendikçe, bizler de yeni yatırımlar ve istihdamlar sağlayabiliyoruz" dedi.
"KADIN İSTİHDAMINA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"
Toprakçeken yeni fabrika yatırımları ve istihdam konusunda ise şunları söyledi:
"Mono Steel'in doğup büyüdüğü topraklarda, Sakarya'da yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. 2023 yılında açmayı planladığımız bir tesisi, yeni iş birliklerimiz ve talepler nedeniyle mayıs ayında açmaya karar verdik. Şu anda hem eski hem de yeni tesislerimiz için istihdam yaratmaya devam ediyoruz. 2022 yılı sonunda da yeni bir fabrika daha inşa etmeyi planlıyoruz. Yakında pandemi döneminde ara verdiğimiz yurt dışı projelerdeki montaj işlerine de başlayacağız. Bu sayede, Mono Steel ailesi daha da genişleyecek. Özellikle kadın istihdamı konusuna çok önem veriyoruz. Bunun dışında yurt içi ve yurt dışı montaj ekipleri de kurmaya başlayacak ve istihdamımızı daha da arttıracağız. Amacımız kadın istihdamında sadece beyaz yakalı değil, mavi yakalı kadınlarımızı da ailemize katmak."
Bu yılın başında yaptığı 7.5 milyon euro yatırımla Sakarya'da yeni bir üretim tesisi de kuran firma, ekonomiye katkı sağlamak amacıyla tüm üretimlerini 2023 yılına kadar Türkiye'deki fabrikalarında yapma kararı aldı. Bu karar sonrasında mayıs ayında yine Sakarya Ferizli'de bir tesis daha açan Mono Steel, 2022 yılı ciro hedeflerine de eylül ayında ulaşmayı bekliyor.
HEDEF BÜYÜTTÜ
Yüzde 36 kadın istihdamı ile çalışan, yeni üretim tesislerinin açılmasıyla bu rakama mavi yakalı kadın istihdamını da katarak daha yükseğe çıkarmayı hedefleyen Mono Steel, yatırımlarını da öne çekmeyi planlıyor. Sakarya'da yeni yatırımlar yapacak olan firma, 2023 ihracat hedeflerini ise bu yılın iki katına çıkarmayı amaçlıyor.
Son olarak Londra-Birmingham ve Manchester United arasındaki seyahati daha hızlı hale getirecek olan HS2 hızlı tren projesi için el sıkışan firma, Amerika'nın en büyük şehirlerinden olan Seattle'ın atık su sorununu çözecek olan Seattle Ship Canal Water Quality Projesi için üretimlerini sürdürüyor. Avustralya'nın en büyük yenilenebilir ve depolanabilir enerji santrali Snowy 2.0'daki çelik yapıları da Sakarya'daki üretim tesislerinden üreten firma, Paris'in banliyölerini şehir merkezine bağlayan ve Fransızların yüzyılın en büyük projesi olarak lanse ettiği Grand Paris Express'in üretimlerine de son hız devam ediyor.