DASK'tan, 1 ayda 125 milyon TL ödeme
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 1 ay içinde 15 bin 600 hasar dosyasının incelemesini tamamlayarak, sigortalılara 125 milyon TL ödeme yaptı.
30 Ekim İzmir Seferihisar merkezli depremden sonraki 1 ay içinde incelemesi tamamlanan hasar dosya adetlerini açıkladı. Depremden sonraki 3. günde ilk tazminat ödemesini gerçekleştiren DASK, 3 Aralık itibarıyla toplam 15 bin 600 hasar dosyasının incelemesini tamamlayarak sigortalılara 125 milyon TL ödeme gerçekleştirdi.
Depremden sonra sahada sigortalıların yanında olarak depremin yaralarını en kısa sürede sarmayı hedeflediklerini belirten DASK Koordinatörü Erdal Turgut şunları söyledi:
"DASK olarak depremin hemen ardından bölgeye geldik ve çalışmalarımıza başladık. Depremden sonraki ilk günde eksperlerimiz sahaya çıktı ve 3. günde ilk ödemeleri gerçekleştirdik. O günden bu yana da hasar ihbarlarını en kısa sürede sonuçlandırmak için aralıksız çalışıyoruz. Bugüne kadar toplam 22 bin hasar ihbarı aldık ve depremden sonraki 1 ay içinde bunların 15 bin 600'ünü sonuçlandırdık. Sonuçlanan dosyalar için de 125 milyon TL ödeme yaptık. Kalan dosyaları da en hızlı şekilde sonuçlandırmak ve ödemeleri tamamlamak için zorlu pandemi şartlarına rağmen aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda, ilk günden beri büyük bir özveri ile çalışan DASK çalışanlarımız ve eksperlerimiz başta olmak üzere, tarafımızdan desteklerini hiç esirgemeyen AFAD ve Çevre Şehircilik Bakanlığımız yetkililerine en içten teşekkürlerimizi sunarız."
İzmir depreminden sonra yapılan ödemelerle birlikte DASK'ın kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği toplam ödeme tutarı 550 milyon TL'ye ulaştı.
TÜM KONUTLARIN ZORUNLU DEPREM SİGORTASI GÜVENCESİNDE OLMASI ÖNEMLİ
Depremin ardından Zorunlu Deprem Sigortası'na ilgide artış olduğunu hatırlatan Turgut, "Depremden sonraki ilk hafta Ege Bölgesi'nde günlük poliçe üretimi yüzde 100'lerin üzerine çıkmıştı, şu anda da deprem öncesine göre günlük yüzde 40 daha fazla olarak devam ediyor. İzmir'deki Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 635 binden 680 binlere yükseldi. Türkiye genelindeki günlük poliçe üretimi artışı ise yüzde 5 düzeyinde devam ediyor. Afetlerin üzerinden zaman geçince bu riskleri unutabiliyoruz. Bu nedenle tüm konut sahiplerine deprem riskini unutmamalarını ve evlerini Zorunlu Deprem Sigortası ile finansal güvence altına almalarının önemini hatırlatmak istiyorum" dedi.