AXOR, makarna sektörünü Gaziantep’te buluşturdu
Alapala Grup şirketlerinden AXOR, makarna üreticilerini ve sektör profesyonellerini Gaziantep'te bir araya getirdi. 'Modern Makarna Üretim Teknolojileri' başlıklı seminerde, AXOR CEO'su Marco Mistroni, sektörde kullanılan son teknolojileri ve yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Tarım ve sanayide Anadolu'nun önde gelen kentlerinden Gaziantep'te olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Mistroni, seminerde AXOR'un makarna üretimine yönelik ekipman ve proje mühendisliği, üretimi ve devreye alınmasıyla ilgili yeteneklerine vurgu yaptı.
19 Ekim'de Divan Otel'de gerçekleştirilen seminerde, grup şirketlerinden Alapala Dış Ticaret'in Genel Müdürü Can Gürcan ve Depart'ın Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu sunumlarını gerçekleştirdiler. Gazeteci ve televizyon programcısı Cem Seymen de seminere konuşmacı olarak konuk oldu. Tarım, çevre, inovasyon, teknoloji gibi konularda yaptığı programlarla tanınan Seymen, Türkiye'de sürdürülebilir tarım ve gıda teknolojileri gibi konulardaki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
AXOR İtalya Hakkında
2021 yılında hisselerinin yüzde 70'i satın alınarak Alapala Holding şirketleri arasına katılan AXOR İtalya, makarna, kuskus, pelet ve atıştırmalık üretimi için ekipman mühendisliği, üretimi ve kurulumunda, dünya çapında çözüm sağlayıcı olarak öne çıkmakta. Merkezi, İtalya'nın Cento kentinde bulunan şirket, standart üretim hatlarını müşterilerin tesislerindeki alan ihtiyaçlarına göre uyarlayarak 'kişiye özel' bir çözüm sağlayıcı olarak hizmet vermekte. Şirket 1989 yılında kurulduğundan bu yana, tüm dünyada 170'ten fazla makarna hattı ve ekipmanı tasarlamış ve kurmuştur. AXOR, Paketleme sistemleri, hammadde dolum sistemleri, depolama, montaj, kurulum ve devreye alma dahil olmak üzere anahtar teslim makarna üretim hattı projeleri sunmakta. Türkiye'deki kullanıcılar, terzi işi mühendislik becerileri ve Alapala Holding'in geniş hizmet ağı sayesinde, hızlı ve maliyet etkin servis desteğine ulaşabilmekte.