IC Vakfı “Topluma Hizmet İlkesi” ile güçlü bir iyilik zinciri kurdu
Daha çok üniversite öğrencisinin okuyabilmesi hedefiyle karşılıksız burs imkânı sunan IC İbrahim Çeçen Vakfı, geçtiğimiz yıl başlattığı uygulamayla, bursiyerlerin toplumsal yaşam için daha fazla fayda üretmelerine imkân sunan başarılı bir model ortaya koydu.
Burs şartlarına "Topluma Hizmet İlkesi" maddesini ekleyen Vakfın bu uygulamasıyla sosyal projelerde yer alan bursiyer öğrenciler, bir yılda 12.000 saatlik sosyal hizmet üreterek sivil toplum gönüllülüğünde örnek bir performansa imza attı.
"HERKESE UZANAN GÜÇLÜ BİR İYİLİK ZİNCİRİ KURDUK"
Faaliyetleriyle toplumun farklı katmanlarına ulaşmayı önemsediklerini belirten IC İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, gençlerin sosyal duyarlılıklarının gelişimi ile toplumsal fayda üretme, gönüllülük ve sosyal sorumluluk yetkinliklerine katkı sağlamak adına burs şartları arasına 'Toplumsal Hizmet' kriterini eklediklerini söyledi.
Yeni uygulamayla ilgili detaylı bilgiler veren Çeçen şu ifadeleri kullandı:
Gençlerimizde 'topluma, insanlığa nasıl daha faydalı olabilirim' duygusunu geliştirmek ve 'daha iyi bir dünya için ben de yardımcı olabilirim' fikrini çoğaltmak istedik. Bursiyerlerimizin, öğrenimlerinin yanı sıra kendilerine yapacakları her katkının, uzun vadede topluma fayda olarak döneceğini biliyoruz. Bu gerçekten hareketle eğitim gören gençlerimize sağladığımız maddi desteğin yanı sıra, hayata atıldıklarında da eşitlikçi, dayanışmacı, insan odaklı ve toplumsal fayda üreten bireyler olabilmelerine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Toplumsal değişimin dinamiklerini gençlerin enerjisiyle harekete geçirdiğimiz bu çalışmamızın sürdürülebilir sosyal kalkınma için başarılı bir model olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmamızla etki alanı geniş, herkese dokunan uzun ve güçlü bir iyilik zinciri kurduğumuza inanıyorum."
GENİŞ BİR SOSYAL ETKİ ALANINA ULAŞTI
Yapılan açaklamaya göre, IC Vakfı'nın burs şartları arasına aldığı "Topluma Hizmet" maddesi ile bir öğretim yılı boyunca en az 30 saat gönüllü hizmeti kabul eden bursiyerler, çeşitli sosyal projelerde yer aldılar. Eğitsel programlardan yardım kampanyalarına dek geniş bir sosyal etki alanında görev alan bursiyerler, IC Vakfı etkinliklerinin yanı sıra Türk Kızılayı, Lösev, UÇİM Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, Yeryüzü Doktorları gibi sivil toplum kuruluşlarının da çalışmalarına katılarak destek verdiler. Vakfın bursiyerleri arasında bulunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin, bölgedeki köy okullarına yaptıkları yardım çalışmaları da eğitimde eşitliğe katkı adına farkındalık yaratan bir çalışma olarak dikkat çekti. Projeyle birer sivil toplum gönüllüsüne dönüşen bursiyer öğrenciler, ilk yardım eğitimlerinden sosyal yardım gruplarının kurulmasına dek gönüllülüğü, ekip çalışmasını, sosyal duyarlılık ve görev üstlenmenin sorumluluğunu deneyimledikleri çalışmalarda yer aldılar.