Akbank, ‘Güzel Yarınlar Hareketi’ ile depremzede gençleri geleceğe hazırlayacak

08:16 - 10.11.2023, Cuma

Akbank, depremzede gençleri ‘Güzel Yarınlar Hareketi’ ile bilim, teknoloji ve sanatla buluşturacak. Eylül ayında TOG iş birliğiyle Adıyaman’da başlatılan proje kapsamında gezici tırlarda düzenlenen eğitim atölyeleri ile bugüne kadar bini aşkın gence ulaşıldı. Eğitim tırları daha sonra Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya’ya giderek yaklaşık 5 bin gence ulaşmayı hedefliyor.

Ayfer ARSLAN / INBUSINESS

Kahramanmaraş depremlerinden en fazla çocukların ve gençlerin etkilendiği konusunda herkes hemfikir. 6 Şubat'ta 11 ilimizi etkileyen ve 'Yüzyılın felaketi' olarak adlandırılan depremlerde ağır kayıplar yaşanırken, bir gecede değişen hayatlar, çocukları da derinden sarstı. Uzmanlar, eğitimin bu travmanın atlatılmasında önemli bir rol oynayacağını belirtirken, Akbank ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile 'Akbank Güzel Yarınlar Hareketi'ni başlattı.

Eylül ayında Adıyaman'da başlatılan ilk çalışmalarda gençler, bilim, teknoloji ve sanatla buluştu. Konteyner kentlerde kurulan gezici merkezlerde düzenlenen eğitimlerde, bini aşkın genç kodlama eğitimlerinden fotoğrafçılığa pek çok farklı eğitim ve atölyeye katılma fırsatı yakaladı. Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, Akbank Akademi Başkanı Selda Özçalık ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı da 7 Kasım'da gezici merkezi ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

Hedef sürdürülebilir gelecek

Adıyaman Gölbaşı'ndaki gezici merkezde ekonomi basını ile birlikte eğitim çalışmalarına katılan Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, gençlerin eğitiminin ülkemizin sürdürülebilir geleceği açısından önemine işaret etti. Son yaşanan büyük afetin ardından Akbank olarak başlattıkları seferberliği 'Akbank Güzel Yarınlar Hareketi' ile sürdürdüklerini anlatan Alakoç, "Bölge halkına sunduğumuz sosyal ve finansal destekleri güçlendiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençlerimizin sanatla, bilimle ve teknolojiyle iç içe geleceklerini şekillendirmeleri sadece onlar için değil, bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için de önem taşıyor. Bu kapsamda; Akbank, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Akbank Sanat, Akbank Gençlik Akademi ve Şehrin İyi Hali büyük bir güç birliği içinde bölgedeki gençlerimizin yanında yer alıyor ve sürdürülebilir geleceğin temellerini inşa ediyor" diye konuştu.

Proje kapsamında bugüne kadar bin gence dokunduklarını belirten Alakoç, hedeflerinin 5 bin gence ulaşmak olduğunu aktardı. Her ilde yaklaşık iki ay boyunca atölye çalışmaları gerçekleştirecek olan gezici destek merkezlerinin bundan sonraki durağı ise Hatay olacak. Gezici tırlar daha sonra Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya'ya gidecek.

5 ilde devam edecek

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ise Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak on binlerce gönüllü genç ve uzmanlar ile birlikte afetin ilk gününden bu yana bölgedeki çalışmalarda yer aldıklarını söyledi. Dayanışma ruhuyla kurdukları destek merkezlerinin en kırılgan gruplar olan çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun her kesiminde 'iyi olma halini' desteklediğini söyleyen Kırımlı, projeye ilişkin şunları söyledi: "Onların eğitim, sosyalleşme, psikolojik destek ve kültürel gelişim ihtiyaçlarında yanlarında yer alıyoruz. Bu merkezlerin ilk gezici versiyonuna ise Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile imza attık. Böylece 5 ilimizde gençlerin yanında yer alıyoruz. Destek sunduğumuz gençler ise bölgenin sosyal ve kültürel dinamiklerine göre farklı ihtiyaçlara sahip bulunuyor. Bu ihtiyaçların tümüne yanıt sunmaya çalışıyor, geniş bir perspektifte etkinlikler ve destek mekanizmaları sağlamaya odaklanıyoruz."

BİZE ULAŞIN