Eksun Gıda'ya kalite ve gıda güvenliğinde "küresel vize"
Eksun Gıda, küresel gıda güvenliği ve kalite standartları kurumu BRCGS Gıda Güvenliği Standardı'nın Food V9 denetimini başarıyla geçtiğini duyurdu.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eksim Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve Sinangil'i bünyesinde barındıran Eksun Gıda, küresel gıda güvenliği standartları arasında kabul gören BRCGS Food V9 Denetiminden AA puan aldı. Şirket, böylece, kalite ve yönetim sistemlerinin akredite kuruluşlarca onaylanabilmesine imkan tanıyan kapsamlı denetimi tamamlamış oldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, Küresel Gıda Güvenliği Girişimi (GSFI) kıyaslama komitesi tarafından da tanınan BRCGS standartları kapsamında, 9 büyük kriterden geçer not aldıklarını belirterek, Eksun Gıda'nın un sektöründe en fazla ürün çeşitliliğine sahip şirketler arasında yer aldığını kaydetti.
Şirket olarak üretim gücünü ve kabiliyetini standartlarıyla dünya otoritesine kabul ettirmenin gururunu yaşadıklarını aktaran Demir, "Gıda üreticileri arasında en etkin gıda güvenliği ve kalite sistemlerini kabul eden BRCGS denetimleri altında önemli kriterleri karşıladık. Ayrıca uluslararası pazar rekabetinde markamızın daha da güç kazanmasını elde ederek güvenilirliğini tescil ettirdik." ifadelerini kullandı.
Demir, perakende pazarındaki markaları Sinangil ile 60 yıldır zararlı katkı maddesi kullanmadan ürünler sunduklarına dikkati çekerek, üretim-tedarik süreçlerinde de aynı özeni gösterdiklerinin ve hayata geçirdikleri uygulamalarla gıda güvenliğini baz alan ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.
Şirketin devreye aldıkları yatırımlar ve AR-GE merkezindeki ihtiyaca yönelik ürün geliştirme çalışmalarının sonucunda sadece un pazarının değil, tüm gıda sektörünün örnek şirketleri arasında olduğunu kaydeden Demir, Sinangil'e olan ilginin, sunduğu güven ve ürün çeşitliliğiyle hız kesmeden devam ettiğini aktardı.
"Üretimde hijyeni maksimize ettik"
Özellikle üretim süreçlerinde kritik noktaların titizlikle takip edilmesi kapsamında ekipman sayılarını 3 katına çıkardıklarına işaret eden Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Dışarıdan gelebilecek olası riskleri ortadan kaldırmak amacıyla yeni ve daha güvenilir alanların inşasını tamamladık, üretimde hijyeni maksimize ettik. Hayata geçirdiğimiz yatırım ve uygulamaları, gıda güvenliği kültürünü benimsemiş olan ekibimizle birlikte taçlandırıyoruz. Devreye aldığımız eğitimler, her proseste yer alan detaylı talimatlar, ham madde alımından sevkiyata kadar geçen süreçteki etkin izlenebilirlik, markamız Sinangil'in market raflarında yerini almasının ardındaki özverili çalışmalardır. Sürdürülebilir yatırımlarımıza yeşil enerji, depo yatırımları ve kapsamını genişlettiğimiz atık yönetimi çalışmalarıyla hız kesmeden devam ettik. Bu yıl itibarıyla daha yüksek kalite, kontrol ve güvenlik protokollerine olanak tanıyan lisanslı depoculuğa da geçiş yaparak sektördeki üretim ve güvenlik standartlarımızın çerçevesini genişletmiş olduk."