ZES ve electrip'ten, "roaming" anlaşması
Türkiye'nin önde gelen elektrikli araç şarj ağı operatörlerinden ZES ve Avrupa pazarının yeni oyuncusu electrip, dünyanın en büyük roaming şarj ağı sağlayıcısı Hubject ile iş birliğini duyurdu.
Türkiye'nin önde gelen elektrikli araç şarj ağı operatörlerinden ZES ve Avrupa pazarının yeni oyuncusu electrip, dünyanın en büyük roaming şarj ağı sağlayıcısı Hubject ile iş birliğini duyurdu.
Zorlu Enerji'den yapılan açıklamada, iki şirket arasında anlaşma imzalandığı kaydedildi.
Açıklamada, söz konusu anlaşma ile Türkiye'deki yaklaşık 4000 ZES istasyonu ile electrip istasyonlarının Avrupa genelindeki yüzlerce e-mobilite hizmet sağlayıcısı ile uyumlu hale getirilmesini sağlayarak elektrikli araç sürücülerine kusursuz bir şarj deneyimi sunmanın hedeflendiği belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen electrip Global Üst Yöneticisi Sinan Ak, "Elektrikli araç sahiplerini şehir içi ve şehirlerarası şarj istasyonlarımızla desteklemek için 2018'de ZES'i kurarak Türkiye'de elektrikli araç şarj operatörlüğüne başladık. Edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübe ile Avrupa'daki yolculuğumuza 'electrip' markamızla devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Hubject Üst Yöneticisi Christian Hahn ise "Bu iş birliği ile, her iki marka da faaliyet gösterdiği ülkelerde altyapısını daha da güçlendirecek. Binlerce elektrikli araç sürücüsü Hubject'in e-roaming ağında yer alan ZES ve electrip şarj istasyonlarını ve diğer operatörlere ait istasyonları kolaylıkla bulup kullanabilecek. Bunun, araç sürücülerinin elektrikli araçlara geçmesini destekleyecek büyük bir adım olduğuna inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Elektrikli araçlarda roaming
Elektrikli araçlarda roaming, şarj istasyonu işletmecilerinden oluşan ağ içinde esnek bir şarj etme deneyimi sunarak, elektrikli araç sürücülerinin araçlarını herhangi bir ağdaki herhangi bir RFID kart veya uygulamayla şarj etmesine olanak sağlıyor.
Cep telefonlarındaki roaming seçeneğine benzeyen teknoloji, yurt içine ek olarak diğer ülkelerde de kullanılabiliyor.
Elektrikli araç sürücüleri, herhangi bir sağlayıcının istasyonunu, o sağlayıcıya aboneliği olmasa ve sağlayıcı yurt dışında bulunsa dahi kullanabiliyor.