Inbusiness Şubat Sayısında bu ay: Sürdürülebilirlik Liderleri
Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları ile hem iş dünyasında hem de kamuoyunda ön plana çıkan toplam 16 şirket, kurum ve kişi INBUSINESS Sürdürülebilirlik Liderleri Ödülü’nü aldı.
INBUSINESS şirketlerin ve iş insanlarının çabalarını teşvik etmek, kamuoyunda çalışmaları ön plana çıkartmak, iklim değişimi ile ilgili yaşadığımız bu kritik dönemde tüm iş dünyasının odağını bu alanda toplamak için Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi'ni gerçekleştirdi ve bu kapsamda Sürdürülebilirlik Liderleri Ödülleri verdi.
Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları ile hem iş dünyasında hem de kamuoyunda ön plana çıkan toplam 16 şirket, kurum ve kişi INBUSINESS Sürdürülebilirlik Liderleri Ödülü'nü aldı. Sıfır Atık projesine uluslararası bir boyut kazandıran Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin katılımıyla gerçekleşen ödül törenin Türk iş dünyası için önemli bir mihenk taşı oldu ve gelecekte de olmaya devam edecek.
INBUSINESS olarak biz, başka bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Türk iş dünyasında bu inancı paylaşan ve sürdürülebilirlik hedefleri ile daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek için çalışan şirketler de bu umudumuzu arttırıyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da umudumuzu artıran şirketlerin sesi olmaya devam edeceğiz.
INBUSINESS ŞUBAT SAYISINDA BU AY BAŞKA NELER VAR?
PAHA BİÇİLMEZ SIFIRLAR ARAŞTIRMASI: SIFIR TOLERANS / ARAŞTIRMA – ŞİRKETLERİN NET SIFIR HEDEFLERİ: 2050 sıfır emisyon hedefine ulaşmak için atağa kalkan iş dünyası, başta karbon salımı olmak üzere sürdürülebilirliğin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık gibi tüm adımlarını merkeze koyuyor. İkincisini gerçekleştirdiğimiz INBUSINESS 'Paha Biçilmez Sıfırlar Araştırması'na katılan 50'den fazla kurumun yol haritası umut veriyor. Araştırmamıza göre 2030 itibarıyla sıfır karbon şirketlerinin payı yüzde 10'a yaklaşacak. Bu alandaki yatırım ve çalışmalar hız kesmeden sürecek. Türkiye'nin en yenilikçi sürdürülebilirlik projeleri ise sayfalarımızda…
HABER – İHRACAT DOSYASI: ÇİN BİLMECESİ: Hazır giyim silahlarını kuşandı, kimya keşif için sefer hazırlıklarına başladı, hububatçılar ihracatı artıracak kampanyalarını oluşturdu. Her sektörün Çin stratejisi farklı... Üç yıl sonra yeniden dünyaya kapılarını açan Çin, ihracatçıların kapasitelerini ve ihracat değerlerini nasıl etkileyecek?
RÖPORTAJ / TAV HAVALİMANLARI - SANİ ŞENER VE SERKAN KAPTAN BİR DEVİR VE BİR DEVRİN HİKAYESİ: 1990'ların start-up'ı TAV Havalimanları'nı bölgesel bir güç haline getirerek 25 yıl yöneten Sani Şener, CEO'luk görevini Serkan Kaptan'a devretti. Yıllar öncesinden planlayarak süreci yürüten Şener, böylece yönetim devrinde de örnek bir modele imza attı. Yeni CEO Serkan Kaptan ise işe selefi gibi hızlı başlayarak TAV'ın arka arkaya üç ihale almasını sağladı ve şirketin önümüzdeki 25 yılını şimdiden garanti altına aldı.
HABER / MICROSOFT TÜRKİYE: HEDEF BİN MÜHENDİS: 2022'de Ar-Ge merkezini açarak veri merkezi yatırımı için gerekli zemini hazırlamaya başlayan Microsoft, Türkiye'de 30'uncu yılını kutlamaya hazırlanıyor. Türkiye Ülke Müdürü Levent Özbilgin "Hiper ölçekli veri merkezi 10 yıllık bir dönemde 30 milyar dolarlık bir ekonomi oluşturacak" diyor.
RÖPORTAJ / FİBABANKA: PUZZLE TAMAMLANIYOR: Orta ölçekli bir banka olma yolunda ilerleyen Fibabanka, servis bankacılığı ve sigortacılık sektöründe yeni şirket kuruluşları ile rekabete şimdiden hazır. Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, eksik oldukları alanlarda puzzle'ın son parçalarını ekleyerek resmi tamamlamaya çalıştıklarını söylüyor.
HABER / İŞ DÜNYASI: BEYAZ YAKALI ÇİFTÇİLER: Banka, sigorta gibi yoğun tempolu finans dünyasında hizmet verdikten sonra emeklilikte doğaya kaçan çok sayıda beyaz yakalı var. Kimisi gücün zirvesindeyken her şeyi bırakarak huzuru bağ-bahçede bulurken kimi de önce hobi olarak başlayan çiftçilik hayallerini, markalaşma ve ihracata yönlendirdi. İşte finanstaki bilgi ve birikimlerini toprağa aktaran beyaz yakalıların hikayeleri.
MITSLOAN MANAGEMENET
MÜŞTERİ DENEYİMİNİN NÖROLOJİSİ: Pazarlama dünyasının kralı artık 'deneyim' oldu. Büyük şirketlerin bu tekniği birkaç adım ileri taşıyarak 'harika' ya da 'olağanüstü' deneyimler yaşatmak için kolları sıvaması tüm dengeleri alt üst ediyor. Bu noktada artık işin içine bilim giriyor. 'Nörolojik içgörüler' tasarım düşüncesini bilgilendirdiğinde, şirketler daha isabetli şekilde yenilikler yapabilir.
AŞIRI BELİRSİZLİKTE ÇALIŞAN MUTLULUĞU: Salgın nedeniyle değişen çalışma hayatı kuralları yöneticilerin işini daha da zorlaştırdı. Yeni dünyada yöneticiler, tehditler belirdiğinde farklı endişeleri ele almak ve güven tesis etmek için çalışanları desteklemek amacıyla denenmiş ve doğrulanmış tekniklerin ötesine geçmeli.
BİYOEKONOMİ STRATEJİNİZ HAZIR MI?: Gezegen dostu malzemelerin geliştirilmesi ve kullanılması, yeni ve daha sürdürülebilir iş modellerini beraberinde getiriyor. Bu durum şirket liderlerinin yenilenebilir biyolojik kaynaklar için sağlam bir altyapı oluşturmasına da katkıda bulunabilir.