Sun Tekstil'den dijitalleşme hamlesi!
Sun Tekstil, son 5 yılda dijitalleşme konusundaki projeler için 10 milyon doların üzerinde yatırım yaparak, dijital dönüşüm yol haritasını 3 ana strateji başlığı altında belirlediğini duyurdu.
Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, tekstilde ezber bozan, yenilikçi dijital dönüşüm projeleri geliştirdiklerinin altını çizerek, "Tasarım ve üretim verimliliğimizi artırırken, sektöre yön veren lider firma konumumuzu da güçlendiriyoruz. Bilginin gücüne inanıyor dijitalleşmenin yalnızca bir adım değil uzun yol olduğu bilinciyle hareket ederek koleksiyonlarımızı ve projelerimizi değişimin dinamizmine uyumluyoruz. Son 5 yılda dijitalleşme projelerine yaptığımız yatırım 10 milyon doları aştı. 2023'de de yatırımlarımız sürecek." dedi.
"SEKTÖRDEKİ ÇOĞU BÜYÜK PROBLEME HIZLICA ÇÖZÜM BULUYORUZ"
Veriyi olabildiğinde etkili kullanmak ve dijital dönüşümü en başarılı şekilde gerçekleştirmek için 3 ana strateji belirlediklerini de vurgulayan Ünlütürk, "Bunlar; SAP yazılım geliştirmeleri yapmak, SAP dışındaki yazılımların geliştirilmesine yönelik bir yazılım portalı kurmak ve düşük kodlu yazılımlar geliştirmek. Tercihlerimizi, üçüncü parti yazılımlardan da açık kaynaklı yazılımlardan da yana kullanıyoruz. Yazılım ekiplerimiz, süreç iyileştirme departmanımızın belirlediği ihtiyaçlara yönelik özgün yazılımlar hazırlıyor, bu yazılımlar sayesinde verinin elde edilerek ölçülmesini kolaylaştırıyoruz. 2021 sonunda SAP ve ERP sistemine geçişi tamamladık. Böylece tüm verimizi tek bir ERP sisteminde toplamış olduk. SAP'a geçişimiz birbirine entegre iş süreçlerini kolaylıkla yönetmemizi ve sektördeki çoğu büyük probleme hızlıca çözüm bulmamızı sağladı. Verinin analizine göstermiş olduğumuz önem ile üretim hızı ve verimliliğini artırırken, işin olağan akısından kaynaklanan hataların oranını azaltmış oluyoruz." şeklinde konuştu.
Robotik uygulamaları hakkında bilgiler veren Ünlütürk, şöyle devam etti:
"Tüm kumaş üretim süreçlerimizi entegre bir biçimde izleyerek yönetiyoruz. Robotik uygulamalar, hem finans hem de moda tasarım süreçlerinin önemli bir parçası. Kullandığımız üç boyutlu tasarım programıyla da ürünlerin tasarımından üretimine tüm adımlarını dijital ortamda takıp ederek kayıt altına alabiliyoruz. Üç boyutlu fotoğraf stüdyomuz ve dijital ortamda renk kontrolü sağlayan uygulamalar ile doğal kaynak tüketimini azaltıyoruz. Üstün görüntü kalitesine sahip çevrimiçi vitrin altyapımız ile tasarımları, müşterilerimize her acıdan görüntülenebilir ve detaylı incelemeye uygun olarak sunuyoruz. Bünyemizde geliştirdiğimiz üretim takip sistemimiz sayesinde de tüm kumaş üretim süreçlerimizi entegre bir biçimde izleyerek yönetiyoruz. Tasarım ve kumaşa yönelik bilgilerin tümü için dijital arşivler oluşturuyor, kumaşları tüm özellikleriyle dijital ortama taşıyoruz. Tüm operasyonun izlenebilirliğinden sağladığımız her bir veriyi Balanced Scorecard ve Objectives and Key Results çerçevesinde düzenli olarak ölçerek yönetiyoruz." şeklinde görüşlerini dile getirdi.