Bilişim Vadisi yerli yazılım olan Leo Co’yu tercih etti
Leo Co CEO'su Serkan Koçak, veri merkezi sanallaştırma ve otomasyon yazılımı ile ilgili bir ihaleye yüzde 100 yerli yazılım ile katılan ve aynı zamanda bu ihaleyi kazanan ilk ve tek Türk firması olduklarını söyledi.
Yapılan açıklamaya göre yüzde 100 yerli yazılım firması olarak hizmet veren Leo Co, Türkiye'de bir ilke daha imza attı.
Şirketin CEO'su Serkan Koçak, ülkemizde veri merkezi yönetimi alanında yabancı yazılımın daha çok tercih edilmesine rağmen bu alışkanlıkları kırmak için büyük gayret gösterdiklerini vurguladı. Bilişim Vadisi ile işbirliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Koçak, bu işbirliğinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Bu işbirliğinin Türk bilişim sektörüne büyük katkılarının olacağını ifade eden Koçak, "Bu anlamda Bilişim Vadisi yöneticelerinin yerli yazılıma önem vermesi ve Leo Co'ya güvenmesi bizim için çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.
Yüzde 100 yerli bir bilişim firması olarak bünyelerindeki Türk mühendislerle önemli projelere imza atmaya devam ettiklerini vurgulayan Koçak, kendileriyle çalışmayı tercih eden firmalara bu sayede çok daha hızlı hizmet verebildiklerini kaydetti.Yerli firma olmaları nedeniyle yaşanan sorunlara daha ivedilikle cevap verdiklerinin altını çizen Koçak, bu sayede kendilerinden hizmet alan firmaların altyapı sorunlarını anında çözdüklerine işaret etti.
YÜZDE 75 MALİYET AVANTAJI
Türkiye'deki firma ve kurumların neredeyse tamamının veri merkezlerini yönetebilmek için yabancı yazılımlara çok ciddi bütçeler ayıdıklarını hatırlatan Koçak, şöyle devam etti:
"Leo Co ise Türk mühendisler tarafından geliştirilen uçtan uca veri merkezi yönetimi yazılımı sayesinde hiçbir yabancı lisansa (sanallaştırma, yedekleme, ağ yönetimi, monitoring vb.) para ödemeden veri merkezlerinin tek bir panel üzerinden yönetilebilmesini sağlayan Türkiye'deki tek bulut bilişim firmasıdır. Bu sayede Bilişim Vadisi hacmindeki projelerde rakiplerine oranla çok ciddi fiyat avantajları sağlayabiliyor."
"Leo Cloud Orchestrator" ürünlerinin Türkiye pazarında yabancı yazılım firmalarının ürünleriyle rahatlıkla rekabet ettiğini ifade eden Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özellikle Leo Co'nun sahip olduğu veri merkezi otomasyonu ve sanallaştırma altyapısı ile ilgili Türkiye, yazılım ithalatı yapar konumda. Maalesef ülkemizde yerli yazılım kullanım oranları bu alanda çok düşük. Firma ve kurumlar bu alanda alışkanlıklarından vazgeçmekte zorlanıyorlar. Halbuki sadece orta-büyük ölçekli yerli bir firmanın, veri merkezi yönetimi için satın aldığı yabancı yazılımlar yerine Leo Co'yu tercih etmesi durumunda firma yıllık 10 milyon TL tasarruf sağlayabilir. Kullanıcı firma sayısını arttırdığımızda yazılım ithalatı rakamlarının ciddi anlamda düşeceğii düşünüyorum. Hatta bir süre sonra ihracatımızı artırmamız da söz koünusu olabilir."