Kain: Deprem yönetmeliğine sadık kalmak asli görevimiz
Kentsel dönüşüm ve 'ulaşılabilir lüks konut' alanında faaliyet gösteren Kain Gayrimenkul AŞ'nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Kain, "Son yaşanan depremler bize tekrar gösterdi ki; deprem yönetmeliğine tamamen sadık konutlar yapmak inşaat firmalarının asli görevi. Şirketlerin projede yer alan teknik konulara, malzeme yoğunluğu ve kalitesine harfiyen uyması şart" ifadelerini kullandı.
Kain Gayrimenkul olarak, daha butik projeler içerisinde yer almayı tercih ettiklerini söyleyen Kain, "Hedefimiz, "Ulaşılabilir Lüks Konut" inşaatında öncü olmak. Bize göre konut, insanların giderlerini karşılamaya çalıştığı bir olgu olmaktan çıkıp, içinde kendilerini mutlu hissedecekleri, güvenli bir yuva statüsünde olmalı. Proje yaptığımız bölgelerde, mevcut kalitenin üzerine artı değerler katarak o bölgeye konforlu, sağlam, ulaşılabilir konutlar sunmak hedefindeyiz. Bu amaçla, kentsel dönüşüme büyük katkımız olacağı inancındayız" dedi.
Emlak yatırımı yaparken dikkat edilecek en önemli hususun proje konumu olduğunu vurgulayan Ebru Kain, artık herkesin depreme dayanıklı, zemin etüdü yapılmış, yönetmeliklere uygun, kaliteli konutların tercih edilmesi gerektiğini gayet iyi bildiğini dile getirdi.
"BÖLGE VE PROJE SEÇİMİNE DİKKAT EDİN"
Ebru Kain, İstanbul gibi metropollerde hem aldığı konutta yaşayacak olanlara hem de kira getirisi elde etmek isteyen yatırımcılara bölge ve proje seçimine çok dikkat etmelerini önererek, "Artık yatırımcılar konutun şehir merkezine yakınlığı, otopark ve ortak kullanım alanlarının işlevselliği, trafik sorunu ve ulaşım imkanlarının rahatlığı gibi unsurlara dikkat ediyorlar. Bunun yanı sıra, konutun inşasında kullanılan malzemelerin kalitesi, günümüzün modern mimarisine uygunluğu da öncelikleri arasında" ifadelerini kullandı.
GÜVENLİ KONUT ARZ VE TALEBİNDE ARTIŞ BEKLENİYOR
Depreme dayanıklı konutların tasarımının, depremin etkilerine karşı koruma sağlamak için belirli prensiplere dayanması gerektiğini ve bu prensipler arasında; yapıların simetrik olması, düşey ve yatay yüklerin eşit şekilde dağıtılması, bina kolonlarının ve duvarlarının doğru yerleştirilmesi ve yapısal birleşim noktalarının güçlendirilmesi gibi önemli faktörlerin yer aldığını vurgulayan Kain sözlerini şöyle sürdürdü:
"Depreme dayanıklı konutların inşaat maliyetleri, geleneksel konutlara göre biraz daha yüksek olabilir. Ancak, bir deprem sırasında bu yapıların sağladığı güvenlik avantajları, maliyet farkını haklı çıkarır. Bunun yanı sıra, modern teknolojiler ve yapı malzemelerindeki gelişmeler sayesinde, depreme dayanıklı konut inşaatlarının artarak talebin bu yönde evrilmesi önceliğimiz olmalıdır."